Miért nem nyílik ki a fotocellás ajtó?

Már régen foglalkoztat az a kérdés, hogy a mellettünk lévő posta fotocellás ajtaja miért nem nyílik ki előttem.

Próbálkoztam már sok mindennel, ugráltam, integettem, megvártam valakit, aki bemegy és utánaszaladtam, de nem jutottam el a megoldásig. Aztán a mai napon, amikor rosszalló tekintetektől övezve, de betoltam a magától nyílni hivatott ajtót, apró rés támadt az ég fellegein és egy kósza napsugár megvilágította szerény termetemet a posta kristálytisztára pucolt üvegfalán keresztül, daliás alkatomat a falra vetítvén. Ekkor tört rám a rémes felismerés, amit hirtelen csak egy halk “jaj” kísért, ugyanis ellibegett mellettem egy plázacica, majd elmasírozott egy üzletember kinézetű juppi, majd bevásárló trabantját húzva elcsoszogott egy idős néni és

mindenkinek volt árnyéka!

Azaz mindenkinek volt rendes árnyéka, csak nekem volt macska-árnyékom. Ekkor esett le a tantusz, a tudás baglya a vállamra szállt: A fotocellás ajtók érzékelőit úgy állítják be, hogy az apró állatok – csivava, kóbor macska – közeledésére ne nyíljanak ki. Felismerésem tett követte volna, hogy lefényképezem ezt a parajelenséget és holnap már a az Index, aztán jövő héten az UFO magazin címlapján feszítek hangzatos főcímmel, mint hogy “Macskaárnyékú embert találtunk Budapesten”, meg “A Macskaember köztünk él”, majd neves brit kutatók próbálnák megfejteni ezt a rejtélyt, de hiába nyúltam a zsebembe, oh, balsors! nem volt nálam fényképezőgép!

Az ég fellegei összezáródtak az árnyékok helyét átvették a szürke árnyalatai, az élet ment tovább, mintha mi sem történt volna. Én pedig azon nyomban papírt és ceruzát ragadtam, hogy ezt a kalandomat lejegyezzem az utókor számára. Rajzokkal illusztráltam a jelenséget, mindent pontosan úgy, ahogy történt. Ha eltűnnék, egy titkos laboratóriumban keressetek, valahol egy szigorúan őrzött katonai bázis legjobban biztosított szegletében és szabadítsatok ki!!

fotocella1

fotocella2

Share Button
Kárpáti Gergely

Kárpáti Gergely

A csapatból az és Fia.
Elektro-folk őrült és a könyvek szerelmese.
Nagy hatással volt rám Mikszáth Kálmán, Martin György, Terstyánszky Ödön, Teleki Pál és Grafitember.
Kárpáti Gergely

Hozzászólások

hozzászólás